viernes, 28 de septiembre de 2012

REPRESENTANTES DEL SECTOR DEL TAXI DE BARCELONA EXIGEN LA RECTIFICACIÓN DEL PRESIDENTE DEL IMET

BARCELONA.- En un artículo publicado hoy en el Periódico, el presidente del instituto metropolitano del taxi afirma que la facturación de un taxista es de 4200 euros mensuales y su jornada laboral en muchos casos es de 16 horas.

Las organizaciones STAC, UTAM, Taxi Companys y AET, no comparten las cifras expuestas por el presidente Freixedes, y exigen su rectificación.
Tales declaraciones, intencionadas o no, son injustificables para un cargo que debería conocer mejor que nadie la realidad del sector del taxi.
La facturación mensual de un taxista no llega a esa cifra promedio ni en los mejores meses del año, de lo contrario no exigiríamos medidas anti-crisis. Y por otra parte, si bien algún día de la semana algún conductor puede llegar a hacer 16 horas, el hecho de que alguien pueda trabajar 16 horas a diario no es lo habitual en el sector del taxi, y pasa a ser imposible en los coches explotados a doble turno.
Lo habitual en el sector del taxi es trabajar 12 horas diarias (ya demasiado para un servicio de transporte de pasajeros), y el tiempo que el taxi está ocupado a la hora es mínimo, de ahí que llevemos tres años exigiendo que se aplique una medida reguladora que permita trabajar menos horas con menos taxis en la calle, aumentando el tiempo en ocupado a la hora, manteniendo la facturación y limitando la tendencia a trabajar más horas en determinados días para no perder poder adquisitivo. Una medida así sería beneficiosa para el sector del taxi y para la ciudad de Barcelona en general sin que represente gasto alguno para la Administración.
Si bien la medida que aprobada por el IMET pretende reducir las largas jornadas de trabajo sin alterar la facturación, tampoco vemos afortunada la declaración de Freixedes respecto a “que el objetivo no puede ni debe ser buscar que el taxista gane más dinero”, afirmando posteriormente que la facturación es de 4200 euros, lo cual es totalmente falso.
Por todo lo expuesto, las organizaciones firmantes exigen al Instituto Metropolitano del Taxi la rectificación de las declaraciones de su presidente Eduard Freixedes.

SALUT Y BUEN VIAJE.

EL TAXI IMPULSA UN PLAN DE TURNOS PARA EVITAR JORNADAS DE 16 HORAS

Nuevo reglamento para un transporte público.
 El gestor modifica la opción elegida en el referendo para intentar contentar a autónomos y empresarios.
 La norma se aplicará el 1 de noviembre y deja al margen al servicio de personas con discapacidad.
BARCELONA. EL PERIODICO. CARLOS MARQUEZ DANIEL.- El taxi de Barcelona pasa por momentos de nerviosismo. No tanto por la evidente crisis de la demanda, que también, como por la sensación de que algo serio se mueve tras décadas en las que la profesión ha sufrido un letargo alimentado por las divisiones internas. Si nada extraordinario lo impide, el sector aplicará a partir del 1 de noviembre un sistema de turnos destinado a evitar esas jornadas laborales que en algunos casos llegan a 16 horas diarias. El Instituto Metropolitano del Taxi (IMT) aprobó el martes el nuevo reglamento.
Los turnos votados en el referendo del 22 de febrero ven la luz, aunque en el plan final también se intuyen retazos de la regulación horaria, la segunda opción más votada en aquella consulta en la que participaron el 69% de los cerca de 10.600 dueños de licencias activas. Entonces se aprobó trabajar de forma rotatoria cada mes por turnos de mañana (6.00 a 15.00 horas) o tarde (13.00 a 22.00 horas) y con libertad para hacerlo además por la noche de 22.00 a 6.00 horas. Ese sistema hacía coincidir a todos los chóferes durante dos horas del mediodía, cosa que no tenía demasiado sentido.
La resolución final, al margen de las excepciones concretadas a continuación, queda así: dos turnos de 5.00 a 14.00 horas y de 14.00 a 0.00 horas, quedando libre para todos el resto del día, entre la medianoche y las seis de la mañana. El mecanismo se distribuirá entre pares e impares y se cambiará el orden cada 15 días.

RELEXIONES A LA CARTA

Tras recibir casi 1.500 alegaciones, se optó por modificar el proyecto para adaptarlo a la realidad del taxi. Tres han sido, según detalla el concejal de Movilidad y presidente del IMT, Eduard Freixedes, las reflexiones principales a las que el instituto ha intentado dar respuesta. Por un lado, se ha decidido dejar al margen de la norma a los 87 vehículos que prestan su servicio a las personas con movilidad reducida ante el temor de que algunos usuarios queden desatendidos.
En segundo lugar, se ha establecido un turno especial para las licencias explotadas con dos conductores (2.702). Para estos vehículos se crea un horario de 7.00 a 17.00 horas y de 19.00 a 5.00 horas, de manera que puedan circular 20 horas y descansar cuatro. Por último, atendiendo ala alegación de mantener la libertad horaria que tantos taxistas aprecian como principal virtud de la profesión, se crean dos horarios –de 8.00 a 20.00 horas y de 20.00 a 8.00 horas– que permitirán mantener los hábitosde aquellos que han adaptado su rutina a la noche o al día.
En el caso de los taxis con un solo conductor, el titular podrá solicitar uno u otro sistema sin quedar atado de por vida a su elección inicial. Ante la posibilidad de que todos los conductores se acojan a la fórmula de las 12 horas diarias, Freixedes estima que es una opción que no se descarta, pero en cualquier caso asegura que todo deberá equilibrarse en función de las peticiones que vayan haciendo los conductores antes de que los turnos arranquen. «A nuestro entender, esta es la propuesta que mejor recoge todas las diferentes aportaciones realizadas por los representantes del sector. Por desgracia, no hemos conseguido una propuesta consensuada por las partes, pero es nuestra obligación como administradores tomar decisiones», resume el concejal Freixedes.
El presidente del IMT admite que el objetivo no puede ni debe ser buscar que el taxista gane más dinero. Según las cifras del instituto, la recaudación por conductor asciende a cerca de 4.200 euros. A esto hay que restar cerca del 40% por los costes de explotación (gasolina, seguro, mantenimiento del vehículo…). El objetivo, sostiene el edil, es que el taxis ta «gane lo mismo pero con menos horas, sin necesidad de alargar la jornada hasta las 16 horas como hacen algunos, poniendo en peligro su salud».

CONTRA EL TRAMPOSO

Para evitar la picaresca, el IMT obligará a los taxis a exhibir unas pegatinas que indicarán su turno de trabajo. También los conductores dispondrán, como sucede en ciudades como Nueva York, de una identificación en la que conste el nombre, la fotografía del conductor y el número de la licencia. El incumplimiento de la norma se considerará una infracción grave que supone una multa de entre 250 y 1.250 euros.
La propuesta de turnos deberá aprobarse el martes en el pleno del Área Metropolitana, pero hasta mañana, el sector puede presentar
una alternativa siempre que tenga la firma de todas las partes. Sería algo excepcional, así que, salvo sorpresas, el taxi inicia su recta final. hacia el sistema de turnos.

El sistema prevé reducir la flota en cerca de 3.000 vehículos diarios

Barcelona dispone hoy de unas 10.500 licencias. Con el día semanal, circulan de lunes a viernes 8.418 taxis, una cifra demasiado elevada para el nivel actual de demanda. El sistema de turnos prevé reducir la flota en cerca de 3.000 vehículos, algo que parece asumible, según los cálculos del IMT. Si un 15% de las licencias piden el horario de ocho de la mañana a ocho de la tarde, está previsto que a las dos de la tarde circulen 2.165 chóferes menos. A las cinco de la tarde, asciende a 4.314 menos. Si el 40% de los titulares cogen este horario, el descenso es inferior, pero siempre con valores muy por debajo del volumen actual.
Las claves
1. DIVISIÓN INTERNA
Históricamente, el sector del taxi se ha dividido entre empresarios que explotan más de una licencia y autónomos que llevan su propio vehículo. La ley del 2003 hizo del gremio un mercado abierto en el que cualquiera, sin tener credencial de taxista, puede gestionar un coche.

2. REPRESENTATIVIDAD

Otro de los problemas del sector era la falta de fiabilidad de sus líderes. Para tener interlocutores que tuvieran credibilidad, la Administración organizó unas elecciones en las que ganaron los más veteranos (Sindicato del Taxi) y la joven Unión de Taxistas Autónomos Metropolitanos.

PEQUEÑOS LOGROS

La llegada de CiU al gestor del taxi ha revolucionado el sector tras décadas en las que la división torpedeaba cualquier propuesta. En un año se han aprobado las licencias de siete plazas, se ha conseguido la parada de Sants y se ha mejorado el examen de taxista.

4 INCIDENTES AISLADOS

En agosto se produjeron incidentes de tinte xenófobo entre taxistas. Algunos conductores españoles no han digerido bien el aumento de extranjeros en el gremio. En el fondo de estos insultos reside una bajada del 30% de la facturación.

SALUT Y BUEN VIAJE.

ELS/LES TAXISTES JA HEM SUPORTAT PROU


Els/les taxistes, volem manifestar la nostra indignació arrel de les següents declaracions fetes al Periódico de Catalunya pel President de l’Institut Metropolità del Taxi, el senyor Eduard Freixedes i Plans, també responsable de Mobilitat:

El presidente del IMT admite que el objetivo no puede ni debe ser buscar que el taxista gane más dinero. Según las cifras del instituto, la recaudación por conductor asciende a cerca de 4.200 euros. A esto hay que restar cerca del 40% por los costes de explotación (gasolina, seguro, mantenimiento del vehículo...). El objetivo, sostiene el edil, es que el taxista «gane lo mismo pero con menos horas, sin necesidad de alargar la jornada hasta las 16 horas como hacen algunos, poniendo en peligro su salud»”.

Aquestes dades en relació als ingressos econòmics mensuals corresponents per a un/a taxista no son certes, i ni molt menys s’acosten. En quant al nombre d’hores podem dir que tampoc és veritat que un/una taxista arribi a treballar 16 hores. Sí podem dir que són 12 hores el que acostuma a treballar un taxista i la mitjana per hora, moltes vegades no arriba a 15 euros, donat que l’ocupació està per sota del 50 %. Dit això, volem expressar que fa 3 anys que intentem establir un acord amb l’Administració per contingentar el nombre de taxis que treballa cada dia, de manera que repartint el treball tots puguem treballar menys hores mantenint els mateixos ingressos.

Al llarg d’aquests tres anys, amb l’anterior Administració socialista (PSC) i ara amb l’actual convergent (CIU), no s’ha aportat cap solució pel col·lectiu i no s’ha fet res, que millorés una mica la nostra situació laboral, per reduir el nombre d’hores que treballem. Ara som tots/es amb l’aigua al coll.

Volem denunciar l’actual Llei del Taxi, aprovada amb el beneplàcit de la cambra parlamentària autonòmica, quan els senyors de CIU governaven l’any 2003 i el senyor Felip Puig i Godes era al front de la Conselleria de Política Territorial i Obres Públiques. Una Llei que beneficia clarament el sector empresarial del Taxi en fer una distinció i tracte preferencial amb aquest, marginant al treballador/a autònom/a. 

Sàpiguen vostès que amb aquesta Llei es va permetre la liberalització  de la transmissió de les llicències, que va permetre la capitalització i l'especulació. Amb aquesta llei, també van quedar reconegudes les persones jurídiques i físiques (titulars de més d’una llicència) en un 15 % del total de les llicències, i sàpiguen també vostès que el nombre de llicències en possessió com a titular pot arribar a 50, gràcies a una esmena que van presentar a l’avantprojecte de llei, el PP (Partit Popular) i ERC (Esquerra Republicana de Catalunya). A vegades els pols oposats es troben en la política, quan els interessos són els mateixos.

Volem explicar també que actualment el Conveni col·lectiu per empreses de taxi no es compleix, i l’Institut Metropolità del Taxi bé que ho sap, com també sap que aquest conveni estableix una recaptació mínima, a partir del salari base, que no es pot arribar a fer moltes vegades ni treballant 12 hores, donat el nombre de taxis al carrer al llarg del dia i de la nit. No arribar a la recaptació mínima està contemplat falta molt greu, segons el conveni, i és motiu d'acomiadament.

La causa del tot plegat és que sobren llicències en relació al nombre d’habitants, i en relació a d’altres factors com que en els últims 20 anys ha crescut la xarxa de transport públic subvencionada, com també ha crescut el transport privat, i d’altres sistemes de transport que de manera intrusiva ens resten demanda. La ratio de taxis per cada mil habitants de Barcelona es la més alta de tot l’Estat espanyol, 6,3 taxis/1000 habitants, quan la mitjana de les principals ciutats europees és de 2,4. A més a més, aquests polítics ineptes, després de no ser capaços d’enretirar les llicències que en sobren, despreocupats, amb l’actual Llei del Taxi, l’any 2003 van donar l’oportunitat a tots els titulars de contractar assalariats sense limitar el nombre. La mateixa llei estableix en el nombre total de llicències la suficiència del servei, però no té en compte aquesta possible sobreexplotació.

¿A algú d’aquests caps pensants no se li va ocórrer que arribada una crisi, donada la possibilitat que tenen tots els titulars de llicència de contractar més d’un assalariat per taxi, acabaria sent una bomba de rellotgeria, i una lluita en competència directa, que degradaria el mateix servei de taxi, quan la suposada llei salvaguarda la seva qualitat?

¿A algú d’aquests senyors de l’Institut Metropolità del Taxi, aquests caps pensants, no van pensar que en l’actual situació, quan ha caigut la recaptació prop d’un 50 %, el Conveni col·lectiu no es podria sostenir amb dos conductors per llicència de taxi, i acabarien aquests pagant una quantitat fixa diària al marge de la recaptació feta, per no ser despatxats?

Potser no van pensar perquè l’Administració, en connivència amb els empresaris els importava una ... que els/les treballadors/es fossin carn de canyó i els/les autònoms també, com a col·lectiu majoritari i dividit per uns sindicats també ineptes i embadalits, que no van saber estar a l’alçada de la situació.

Doncs bé ¿ara com arreglem aquest  disbarat?
Després de més de tres anys, les vies d’entesa pràcticament les donem per esgotades, i no confiem que els sindicats que són al capdavant de les negociacions a la taula tècnica (autèntica comparsa sindical amb menys del 30 % dels vots del autònoms), per trobar solucions que no són més que nyaps, puguin garantir i defensar els interessos dels treballadors del Taxi. Volem reformes importants per salvar un Taxi que s’està morint.

Senyors del CIU, vostès són els mateixos quan hi eran l’any 2003 amb el govern del Sr. Pujol, govern que va fer la Llei del Taxi i vostès com a responsables de la nostra situació hauran d’iniciar les reformes legislatives que calgui per tal d’assegurar que les condicions laborals de tots els taxistes, autònoms i assalariats, siguin millors. Per començar vagin pensant en restablir la dedicació exclusiva i plena (tal com figurava al Reglament de 1981) per evitar l’arrendament de llicències i l’explotació d’assalariats per petits empresaris. No podem permetre que torni a succeir el mateix que als anys setanta.

Estem farts que a l’hora d’aportar solucions només pensin en els interessos d’aquesta minoria empresarial, que escanya cada dia als seus treballadors com esclaus a l’època romana, i obliga a la resta de treballadors/es autònoms a encadenar-nos al volant hores i hores.

S’acabat el bròquil, Sr. Freixedes o Garcia o com es digui, no podem tolerar que es foti de nosaltres i aquí no ha passat res...comenci a preveure l’escenari que se li pot tirar al damunt, i pensi en les conseqüències.

Això tard o d’hora acabarà, en vaga!!!










VOLEM UN TAXI DIGNE, AMB CONDICIONS DE TREBALL DIGNES I UNA QÜALITAT DE SERVEI DE TAXI ENVERS ELS/LES USUARIS/ES TAMBÉ DIGNA.






sábado, 22 de septiembre de 2012

RECOGIDA DE FIRMAS CONTRA EL RELOJ QUE QUIERE PONER EL IMT

A LA ATENCIÓN DEL SEÑOR EDUARD FREIXEDES, PRESIDENTE DEL IMT.

A través del presente escrito manifestamos nuestro descontento y RECHAZO a la medida propuesta por el IMT, el sistema de control horario llamado "model Barcelona d´explotació del servei".

Las razones son: por no haber sido la más votada en el referéndum promovido por ustedes, por ser una medida costosa tanto en su implantación como en su mantenimiento para el taxista; la rechazamos por pretender financiarla con l dinero de la reconversión, que en su día aportaron los taxistas para retirar licencias y no para comprar relojes; la rechazamos por crear dos tipos de licencias, la A y la B, con más derechos una que la otra, al asignar dos franjas horarias, una para los autónomos de 12 horas y otra para los que ustedes llaman el doble turno de 20 horas.

SOLICITAMOS la aplicación de medidas, no costosas para el taxista, provisionales y reversibles, destinadas a paliar la crisis en beneficio de todo el sector y no solo de una minoría.

 Iniciamos una campaña de recogida de firmas, entre los y las taxistas de barcelona. Todo taxista que quiera firmar puede hacerlo en  el área de descanso del aeropuerto de la terminal 1, donde varios compañer@s se encargan de la recogida de firmas y de informar sobre esta campaña.

SALUT Y BUEN VIAJE.

jueves, 20 de septiembre de 2012

LA CONFEDERACIÓ NACIONAL DEL TREBALL AMB EL TAXISTA


LA CONFEDERACIÓ NACIONAL DEL TREBALL AMB EL/LA TAXISTA

No som aliens als problemes del taxi, d’ençà fa alguns anys diferents companys taxistes de manera desinteressada i voluntària, al marge de qualsevol organització del Taxi existent hem estat implicant-nos en totes les reivindicacions i mobilitzacions a favor del treball del taxista (autònom i assalariat), alhora hem denunciat l’explotació a la que està sotmès el/la treballador/a assalariat/a per part de les empreses jurídiques i físiques del Taxi. També hem denunciat la connivència d’alguns grups de pressió amb l’Administració donat els seus interessos partidistes privats i econòmicament lucratius, a l’empara de la llibertat d’empresa com a excusa i en contra de la nostra llibertat per decidir com a col•lectiu majoritari. Sempre des del nostre esperit llibertari i d’autogestió hem volgut la implicació dels companys/es des de la participació activa a través de assemblees obertes. En voler trobar de manera conjunta solucions en la resolució de conflictes on nosaltres érem els afectats, no hem volgut delegar deixant-lo en mans alienes de representants sindicals. Per tot això, i amb la intenció d’incidir en el nostre sector, ara ens hem organitzat reconstituint la Secció Sindical del Taxi de la CNT. Esperem aportar els valors necessaris per recuperar la dignitat perduda, així com millorar les nostres condicions laborals. Som un sindicat, no una gestoria.
¿Què és la CNT?
Fundada l’any 1910 a Barcelona, a partir de la unió de les societats obreres no vinculades a les corrents socialdemòcrates, la CNT segueix fidel als principis anarcosindicalistes, i és l’única hereva a l’Estat espanyol de l’esperit de la Primera Internacional.
La CNT és, a dia d’avui, l’únic sindicat a tot l’Estat totalment independent de directrius polítiques, on els que decideixen són els treballadors afiliats i no un comitè de professionals del sindicalisme, renunciant al finançament de l’Estat i la Patronal per mantenir la seva independència econòmica, i que no deixa les negociacions en mans d’intermediaris. Ni rebem subvencions ni tenim alliberats/des.

La CNT-AIT sempre va estar present en el Taxi
Fa 35 anys es tornà a reorganitzar el sindicat després de la dictadura franquista, i companys del Taxi reprengueren la històrica Secció Sindical del Taxi del Sindicat de Transports, aquell mateix que col•lectivitzà també la indústria del Taxi durant el període de la Revolució Social de 1936-1939. Fou durant els anys setanta amb el canvi polític i el nou escenari social com a rerafons, on es va fer front a la concentració i arrendament de llicències lluitant per un nou marc legal, democratitzant l’accés com a titular de llicència en plena i exclusiva dedicació, millorant les condicions laborals del taxista assalariat, i reivindicant unes tarifes justes

ORGANITZAR-SE ÉS IMPORTANT PER DECIDIR
A les últimes eleccions en el sector del Taxi celebrades després de 12 anys va votar menys del 30 % dels treballadors autònoms titulars de llicencia. Està clar que quelcom succeeix i aquesta dada és indicativa del fastig i descontent d’aquest sistema que diu ser representatiu del sector. No parlem tampoc de com es decideix dintre de les organitzacions que aspiren a “representar” al taxista, normalment juntes directives elegides cada quatre anys. El taxista se sent fustigat per una Administració indiferent i aliena als seus problemes reals, que es fa el sord davant l’interès de tot un col•lectiu.
Molt al contrari d’aquest ramader sistema, en organitzar-nos nosaltres, no aspirem a representar a cap taxista: des de la Confederació Nacional del Treball renunciem a la participació en qualsevol tipus d’eleccions perquè es contradiu amb el principi d’AUTOGESTIÓ, gestió pels mateixos treballadors/es que possibilita de manera efectiva i organitzativa la democràcia directa des de l’assemblea del sindicat, totalment autònom i POSSIBILITA TAMBÉ LA PARTICIPACIÓ DE TOTS ELS/LES TAXISTES A TRAVÉS DE LA FEDERACIÓ DE SINDICATS, ESTABLINT-SE LA UNIÓ DE TOT EL SECTOR O RAM DE LA INDÚSTRIA DEL TAXI.

Per tant, NO DELEGUEM en representants que després traeixen els acords assolits pels mateixos treballadors. Per la mateixa raó, com no deleguem, per a preservar els acords i la unitat aconseguida entre tots/es en assemblea, és mitjançant l’ACCIÓ DIRECTA que portem a terme les negociacions sense intermediaris, ja sigui amb l’Administració en lo públic, o amb les empreses en les relacions d'àmbit laboral privat. Tot l’anterior no té cap sentit sinó es practica la SOLIDARITAT i el SUPORT MUTU. Nostra força i garantia d’èxit en qualsevol negociació col•lectiva rau en mantenir la unitat solidaritzant-nos en el nostre propi sector i també en altres sectors que estiguin en conflicte (Avui per tu, demà per mi. No serveix mirar-se tant el melic, com passa al nostre sector). La jornada laboral de 40 hores setmanals s’arribà a aconseguir en molts països gràcies a organitzar-se d’aquesta forma.
Fruit de la llarga experiència col•lectiva anarcosindical i de la fita històrica del moviment obrer al nostre país, ha esdevingut como a referent al mon del treball (malgrat voler ser esborrada de la memòria històrica per alguns sectors econòmics i polítics d’aquest país) una manera de fer entesa des de l’ètica, i el compromís dels seus afiliats, mantenint la coherència amb els principis.

Tenim motius per trobar la unitat i lluitar per un Taxi més humà. Com més aviat comencem millor.

domingo, 16 de septiembre de 2012

TMB L´ASSAMBLEA DECIDEIX VAGA EL 17 DE SETEMBRE I A PARTIR DE L´1 D´OCTUBRE VAGA INDEFINIDA

 A Barcelona, l’Assemblea de treballadores Autobusos TMB va decidir en assemblea el passat 13 de setembre contra la retallada salarial i per la readmissió d’Andreu Cabo:

-Secundar la vaga del 17 de setembre i Manifestació per entregar les signatures recollides per la readmissió d’Andreu de Cabo a les 11:30 Plaça Universitat.

-Convocar vaga el dia 1 d’octubre (24 hores) en la inauguració del Retbus i a partir del 2 d’octubre indefinida de dues hores al matí, tarda i nit (Coincidint amb les hores punta).
El 5 d’octubre l’aturada serà de 4 hores juntes per tornar a realitzar tots i totes Assemblea per decidir com continuem.

 Les Solidàries amb Andreu de Cabo convoquen mobilitzacions per la Mercè


Concentració al Prego de la Mercè, dia div 21 de setembre 19h Pl. Sant Jaume.
Protesta a la Misa de la Mercè, dia dilluns 24 de setembre 11 h Pl. de la Mercè.



Les plantilles de les principals empreses públiques ferroviàries estan cridades a una vaga de 24 hores el 17 de setembre. Els sindicats del sector continuaran així les mobilitzacions contra les mesures del Partit Popular, que van iniciar el 3 d’agost amb la primera aturada.

Les protestes afectaran, a tot l’Estat, als serveis d’ADIF (Administrador d’Infraestructures Ferroviàries), FEVE (Ferrocarrils Espanyols de Via Estreta) i Renfe Operadora. A Catalunya la vaga repercutirà al servei de Ferrocarrils de la Generalitat, així com Metro i Busos de TMB a l’Àrea Metropolitana de Barcelona.
La mobilització s’emmarca en el conflicte laboral que pateix el sector d’ençà que la ministra espanyola de foment, Ana Pastor, comuniqués el 15 de juliol als sindicats de la branca la intenció del Govern de Madrid d’engegar un procés de privatització dels serveis associats al transport ferroviari.
Així mateix, una de les exigències de les treballadores es la supressió del Reial Decret 20/2012, que elimina la paga extraordinaria del desembre o la part proporcional del sou fixe i obre la possibilitat de suspendre o modificar els convenis col·lectius i d’aplicar més retallades.
Tanmateix, els sindicats es presenten a l’aturada amb propostes com la implementació o l’augment de l’impost de successions, de patrimoni i de societats, com a mesures alternatives a les polítiques de retallades de drets i salaris que, segons afirmen, “comporten més recessió i devaluen serveis públics en detriment dels ciutadans”.

SOLIDARITAT AMB ELS COMPANY @ S DE TMB!!!!!

SALUT I BON VIATGE.

sábado, 15 de septiembre de 2012

EL TAXI LOGRA LA ANSIADA PARADA EN LA ESTACIÓN DE SANTS

 Adif consiente que los taxistas puedan encochar en la plaza de los Països Catalans.
La Administración habilitará un espacio junto al parque de la Espanya Industrial
.

BARCELONA. EL PERIODICO. CARLOS MÁRQUEZ DANIEL.- La lógica y el sentido común no siempre encuentran acomodo en asuntos de ciudad. Suele pasar que uno de los factores de la ecuación zancadillea el sendero hacia la resolución final. En el asunto de la parada de taxis frente a Sants, en la plaza de los Paï- sos Catalans, era Adif quien no veía claro lo que el resto de la especie humana pedía a gritos. El Instituto Metropolitano del Taxi (IMT), los propios choferes, el ayuntamiento y, lo que es más importante, los usuarios coincidían en que se imponía colocar una zona de encoche en la salida principal de trenes. El gestor ferroviario ha aceptado finalmente el proyecto tras un año de reivindicaciones, pero eso sí, deberá pagarlo Barcelona. Se abrirá una calle junto al parque de la Espanya Industrial, una zona de obras detenidas que ahora será un corredor desde Joan Peiró, el área posterior donde está instalada la parada oficial.

Adif basó su «no» en aspectos téc- nicos que muchos ponían en duda. La excusa era que la losa que hay frente a la estación no puede soportar el peso de los taxis. Nunca se presentó estudio alguno, pero no es menos cierto que la compañía tampoco tenía porque dar demasiadas explicaciones: esa parcela es suya y puede hacer lo que le plazca. En una reunión celebrada el pasado miérco les entre Administración, taxistas y Adif, se consiguió que el gestor ferro- viario diera su brazo a torcer.


PROTESTA

En ese cambio de opinión seguro que jugó un papel importante la protesta de mediados de julio, cuando los taxistas decidieron ocupar la entrada por Països Catalans durante una hora. Al frente de todos ellos estaba Mariano Gutiérrez, quizás el taxista más testarudo de esta ciudad y la persona que, sin formar parte de ningún sindicato, puede apuntarse un buen pedazo de este éxito gracias a su insistencia. El ruido no debió gustar nada a la dirección de la terminal, como tampoco debió ser cómodo que primero presionara el IMT y luego se sumaran pesos pesados del consistorio, como los responsables de Movilidad y Hábitat Urbano.
Eduard Ràmia, gerente del IMT, celebra que Adif haya aceptado finalmente la parada y señala que los principales beneficiados serán los viajeros. También el sector, que de esta manera se evitará las peleas nocturnas entre los conductores legales de Joan Peiró y los furtivos que bus-caban clientes circulando a marcha lenta por la zona prohibida.

ADAPTAR LA ZONA

Las obras de adaptación de ese carril que debe cruzar la estación por el lateral correrán a cargo de la Administración. No es una cantidad desorbitada, pero todos los implicados (excepto Adif, que ya ha anunciado que cede el lugar pero no sacará la cartera) deberán ponerse de acuerdo. Está descartado que sea el propio sector del taxi quien sufrague la obra, avanza Ràmia, que prefiere no aventurar cuando estará lista.
El gerente del IMT confiesa que mantener un inspector en Sants –como ha sucedido todo el mes de agosto– no es «sostenible». Con 36 municipios por controlar y solo cuatro efectivos para realizar tareas de vigilancia, se imponía otra solución.
La parada de Països Catalans estará operativa hasta que las obras de la ampliación de Sants vuelvan a arrancar. Vista la situación económica, y comprobado que la prioridad es la estación del AVE de la Sagrera, eso puede tardar mucho tiempo en llegar. Si es que llega.


VICTORIA!!! SALUT Y BUEN VIAJE.


viernes, 14 de septiembre de 2012

ACORD PER RESTABLIR LA PARADA DE TAXI A L'ESTACIÓ DE BARCELONA-SANTS, SORTIDA PLAÇA PAÏSOS CATALANS


El passat 12 de setembre, a la seu de l’AMB, la Secció sindical del Taxi de CNT es va reunir juntament amb altres companys d’organitzacions professionals del taxi (STAC, UTAM, GTI, TAXIS COMPANYS, i Assemblea de Sants; el GUT no hi era però també és participant) amb representants de l’Institut Metropolità del Taxi (IMT), Adif i d’Urbanisme de l’Ajuntament de Barcelona, on també era present la AET (patronal). L’objecte de la reunió era fer un balanç després de l’estiu sobre les mesures acordades el 13 de juliol per atendre la problemàtica al no haver parada de taxi a l’Estació de Sants-Barcelona, sortida plaça Països Catalans (parada de taxi reivindicada fa quasi tres anys per restablir el servei de taxi en aquesta part de l’Estació). Aquestes mesures per combatre principalment la pirateria i la competència deslleial d’alguns taxistes, consistien en reforçar la senyalització dirigida als usaris/es de taxi per reconduir-los cap a la parada de taxis de la sortida de la plaça de Joan Peirò, reforçar el servei d’inspecció i habilitar una parada de taxi a l’hotel Torre Catalunya, pròxima a l’Estació.  El compromís de l’Ajuntament de Barcelona i l’IMT amb els taxistes, era de fer seves les nostres propostes de no funcionar aquestes mesures, que nosaltres ja pronosticàvem que fracassarien.
Aquestes propostes  no van poder evitar que els/les taxistes tal com els hi vam plantejar a l’Administració com ultimàtum, el 17 de juliol ocupéssim la Plaça Països Catalans amb els taxis, per simbòlicament restablir la parada reivindicada i prestar servei, tot com  manera de pressionar en una jornada reivindicativa (explicant la situació als usuaris/es, víctimes finals del mal servei rebut).

En aquesta última reunió s’ha acordat portar a terme el següent:
1) Mantenir el servei de taxi a l’Estació, sortida Plaça Joan Peirò, com a parada principal.
Establir una parada de taxi a l’Estació de Barcelona-Sants, sortida Plaça Països Catalans. El servei d’aquesta parada serà independent i amb una capacitat de tres taxis (sota cobert), que s’alimentarà amb cotxes des de la Plaça Joan Peirò. Els taxis arribaran a aquesta parada mitjançant un corredor pel Pg. Sant Antoni (lateral del Parc de l’Espanya Industrial), amb una amplada  de 3,5 metres, per acabar sortint directament al carril bus direcció carrer Tarragona.
Queda per estudiar amb l’IMT l’organització del servei com parada de taxis independent.
3) Millorar la zona d’encotxar i el cobert de l’actual parada Joan Peirò, tal com vam demanar, per tal de estar usuaris/es i taxistes a resguard de la pluja.
4) Instal.lar un monitor pròxim a la sortida de la Plaça Joan Peirò per que els taxistes que esperem puguem conèixer al tancament de l’Estació les últimes arribades de trens destinació Barcelona-Sants.

Hem d’explicar que el projecte definitiu i l’execució d’aquestes obres queda subjecte al seu finançament. Malgrat creiem que pot estar pressupostat tot, no ens han pogut determinar els terminis en el temps, ni cap data concreta d’inici de les obres. Tampoc ens han concretat a càrrec de quina administració aniran les despeses.
S’ha de dir que fa temps Adif està externalitzant els seus serveis com la venda de bitllets en empreses privades. Aquesta argumentació és indicatiu de les retallades que està afectant el servei de transport ferroviari, així com la intenció del Govern de l’Estat de privatitzar les empreses públiques d’Adif i Renfe. Estem a l’espera doncs de com es pugui esdevenir aquesta precària situació que esperem per part de l’Ajuntament de Barcelona i l’IMT, no resti en qualitat al servei de taxi. Malgrat la nostra situació ens solidaritzem amb els companys treballadors/res de Adif i Renfe en la lluita contra la privatització d’un servei essencial per la mobilitat de les persones.

Finalment volem explicar que donat la provisionalitat de l’entorn de l’Estació de Barcelona-Sants, els representants d’Adif van proposar a totes les parts presents en la reunió, acordar en un document  que la parada de taxi que es proposava a la Plaça Països Catalans fos provisional mentre no comencessin  les obres d’ampliació de l’Estació (actualment degut a la conjuntura econòmica de l’Administració central, fa anys que s’espera l’execució del projecte, situant l’inici d’aquestes al Pg. Sant Antoni, que es manté tancat a la circulació de vehicles). Per nosaltres aquesta objecció mai va ser un problema, el que no desitjàvem que aquesta provisionalitat s’allargués en el temps i la manca de servei de taxi, acabés degradant la qualitat i l’atenció que reben els usuaris/es quan arriben a la nostra ciutat.
Esperem doncs a l’espera que el què s’ha acordat i compromès en aquesta reunió es porti a terme amb la màxima brevetat de temps possible.
Agraïm als companys/es i usuaris/es (2.300 signatures recollides amb la iniciativa del company Mariano Gutiérrez) que han donat suport la reivindicació i no han menystingut la problemàtica de l’Estació de Sants que afecta a tot-hom.

Una salutació fraternal


Tenim motius per trobar la unitat i lluitar per un Taxi més humà. Com més aviat comencem millor.

jueves, 13 de septiembre de 2012

EL IMT QUIERE PONER UN RELOJ A CADA TAXI

 El reloj seria pagado de un dudoso fondo de viabilidad , y la instalación la pagaría el taxista.

El IMT (  instituto metropolitano del taxi) quiere que cada taxi de barcelona, lleve un reloj en la parte posterior del taxi, un reloj que limitara las horas de trabajo de cada taxi, haciendio las distinciones de 12 horas para vehículos de un solo turno y 20 horas para el doble turno.
Este reloj que quiere imponer el IMT a cada taxi, lo plantean como una medida anticrisis y al mismo tiempo como un "modelo de barcelona" de explotación del servicio a largo plazo.
 El coste de este reloj seria de 100 euros, que seria pagado de un dudoso fondo existente del plan de viabilidad y modernización del sector. Tenemos razones para pensar que este fondo de viabilidad es el dinero que los taxistas pagaron para la reconversion de licencias, que se efectuó a mediados de los años 90 , dinero de la retirada de licencias que muchos taxist@s con nombre y apellidos pagaron, un dinero que les corresponde a ellos. La instalación del reloj, correría a cargo del taxista que le supondrá un coste de 50 euros.
Desde CNT decimos no a este reloj porque es una medida impuesta desde el IMT, y no se ha respetado la libre decisión de los taxistas en la consulta que se hizo hace seis meses, donde la opción ganadora fueron el sistema de turnos.
Pensamos que antes de poner este reloj se debería cumplir el convenio de los trabajadores, que nadie lo respeta, un convenio que marca 40 horas semanales para los trabajadores asalariados del taxi, pero la realidad es que se obliga a los compañeros taxistas a trabajar turnos de 12 horas. Antes de que el IMT ponga este reloj debería hacer cumplir el convenio de los trabajadores del taxi.
Nos negamos rotundamente a que se page este reloj con el dinero de la reconversión, que muchos compañeros y compañeras pagaron para retirar licencias.
Por todo esto este sindicato del taxi de la CNT se suma junto con otros grupos y organizaciones del taxi de barcelona, a las acciones y movilizaciones en contra de este reloj.

         NO AL RELOJ
       NO A NINGUNA IMPOSICIÓN
       TAXISTA MOVILIZATE !!!!!!

SALUT Y BUEN VIAJE.

miércoles, 5 de septiembre de 2012

CNT DENUNCIA AL GRUPO GARRIDO POR NO RESPETAR EL ESTATUTO DE LOS TRABAJADORES

 Debido a las sucesivas quejas que nos han llegado desde hace tiempo, por parte de taxistas que trabajan en el "Grupo Garrido", decidimos denunciar en inspección de trabajo a esta flota de taxis. La principal queja que nos ha llegado por parte de estos trabajadores, es la jornada laboral obligatoria de 12 horas y la imposición de una recaudación mínima diaria muy elevada, cada vez más difícil de conseguir debido al poco trabajo que hay, aparte de otro tipo de infracciones de las normas laborales.

A LA INSPECCIÓ DE TREBALL I SEGURETAT SOCIAL

Designat com a domicili a efecte de citacions i notificacions el SINDICAT D’OFICIS VARIS DE BARCELOA DE LA CNT-AIT, situat a 08002 – BARCELONA, Plaça Duc de Medinaceli, nº 6, entresol 1ª.
 Davant la Inspecció de Treball compareix i com millor procedeixi en Dret,

                                                           DIU:

Que mitjançant el present escrit ve a formular denúncia per INFRACCIÓ DE NORMES LABORALS, en concret en matèria de relacions laborals sobre la jornada màxima, contra l’empresa AUTOTAXIS GARRIDO S.L., amb NIF B60900131, amb domicili social a Carrer Nou Barris, 15-B 3 2, 08042 Barcelona, i dedicada a l’activitat de transport de viatgers en automòbils lleugers de lloguer amb conductor autotaxis, sent incompatible amb un altre objecte social, en aplicació de l’article 17 del reglament regulador del servei d’autotaxis, tot això en base als següents,


                                                              FETS:

PRIMER.- Que l’actor no presta serveis per a l’empresa demandada.

SEGON.- Que treballadors de l’empresa demandada han posat en coneixement de l’actor de la present demanda, en qualitat de delegat sindical de la Secció Sindical de la CNT-AIT per al sector del taxi, la situació que aquí s’exposa.

TERCER.- Que els treballadors en plantilla de l’empresa que obra a l’encapçalament de la denúncia realitzen jornades de 12 hores durant cinc dies a la setmana, superant així el còmput màxim de jornada previst a l’article 34 del Real Decret Legislatiu 1/1995, de 24 de març, pel que s’aprova el text refós de la Llei de l’Estatut dels Treballadors, ratificat aquest límit pel Real Drecret 1561/1995, de 21 de setembre, regulador de les jornades especials de treball, en el seu article 10.bis.1. De la mateixa manera s’exposa aquest límit legal a l’article 21 del V Conveni col·lectiu estatal per al sector del Auto- Taxis, publicat al BOE núm. 119, de 16 de maig de 2009.

QUART.- Pel que s’estableix a l’article 7.5 del Real Decret 5/2000, de 4 d’agost, pel que s’aprova el text refós de la Llei d’Infraccions i Sancions en l’Ordre Social, esdevé motiu de sanció greu “la transgressió de les normes i els límits legals o pactats en matèria de jornada, treball nocturn, hores extraordinàries, hores complementàries, descansos, vacances, permisos i, en general, el temps de treball al que es refereixen els articles 12, 23 i 34 a 38 de l’Estatut dels Treballadors”

CINQUÉ.- Que per mitjà de la present denúncia, l’actor sol·licita que es regularitzi, des del punt de vista laboral i de Seguretat Social de conformitat amb tot el que es relaciona més amunt, a situació dels treballadors en plantilla de l’empresa que consta a l’encapçalament de l’escrit.

En la seva virtut,

A LA INSPECCIÓ PROVINCIAL DE TREBALL I SEGURETAT SOCIAL SOL·LICITA, que havent presentat aquest escrit es serveixi admetre’l, i en la seva virtut, tingui per formulada denúncia per infracció de normes laborals i de Seguretat Social, contra l’empresa AUTOTAXIS GARRIDO S.L., i ordeni la investigació pertinent sobre els fets relatats en aquest escrit, i prèvia comprovació i incoació de la corresponent acta d’infracció, es dicti resolució que, sancionant a l’empresa, obligui a aquesta a complir les mesures ajustades a Dret.

Es Justícia que demano a Barcelona, a 1 de Setembre de 2012.

SALUT I BON VIATGE.